Updaten curriculum opleidingen

Aanvullende vaardigheden: eSkills voor e-health 

Onder de noemers 'e-hulp' en 'e-health' worden binnen de hulp- en zorgverlening grootschalig geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe softwareprogramma’s, communicatiesystemen en speciale apps om in contact te blijven met cliënten en patienten. Logischerwijze dient de nieuwe generatie hulp- en zorgverleners voorbereid te worden om met deze aanvullende communicatiemiddelen om te gaan. Tevens is er kennis nodig over de dynamiek, de valkuilen en de mogelijkheden van online begeleiden. Lees hier meer: Zijn uw studenten gereed voor het digitale tijdperk?

Upgraden curriculum sociaal/ medische opleidingen

Het aanbieden van aanvullende scholingsprogramma of het upgraden van uw curriculum met onderwijsstof over online vaardigheden (competenties), zogenoemende 'eSkills' biedt de mogelijkheid om uw studenten voor te bereiden om cliënten en patiënten online te kunnen begeleiden. eCoachPro biedt diverse diensten om dit doel te bereiken:  

  • Workshops: het ontwikkelen en aanbieden van losse workshops binnen uw onderwijsprogramma over de eSkills. Deze workshops kunnen verzorgd worden door een van onze trainers in de rol van gastdocent;
  • Cursus: in samenwerking met uw onderwijskundige of kerndocenten een complete cursus ontwikkelen die geheel gericht is op eHealth en eSkills;
  • Advies: het adviseren over de manier waarop de lesstof over eSkills opgenomen kan worden binnen een bestaand vak binnen uw huidige onderwijsprogramma. 
  • Nascholing: het aanbieden van een programma voor oud-studenten (alumni) om bijgeschoold te worden op het gebied van eHealth en eSkills. 
  • Training docenten: het bijscholen van uw kerndocenten op het gebied van eHealth en eSkills zodat zij zelf het onderwijsprogramma op dit gebied kunnen vormgeven;
  • e-Tools: het adviseren over bruikbare eHealth toepassingen of het aanbieden van een online werkomgeving voor eHealth waarmee uw studenten kunnen oefenen. 

Voorbeeld: Sociaal Pedagogischie Hulpverlening (SPH)

De Hogeschool Rotterdam heeft voor haar deeltijdstudenten SPH en haar voltijdstudenten Begeleidingskunde het vak online begeleiden toegevoegd aan het curriculum. De kerndocenten van deze vakken zijn eerst bijgeschoold tot 'Certified eCounselor'. Binnen dit vak wordt er gebruik gemaakt van de 'eCP-methodiek voor online begeleiden' en oefenen studenten met elkaar op ons online platform.  

Over eCarePro

eCarePro is een van de eerste organisaties wereldwijd die een gestructureerde aanpak heeft ontwikkelend voor effectieve online communicatie en begeleiding. Wij bieden scholingsmogelijkheden, ICT-middelen en implementatiebegeleiding op het gebied van blended zorg, e-health, e-therapy en online begeleiding.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het upgraden van uw curriculum met kennis over online begeleiden?  Neem dan contact op via dit formulier: Contact.

<- Terug naar Curriculum

 

eCare AdresWeb AdreseCare AdresWeb Mail02