Over de auteurs

Redactie 

  • drs. Alexander Waringa is online psycholoog, onderzoeker en ontwikkelaar. Sinds 2000 ontwikkelt hij off- en online gedragsinterventies voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Waringa is algemeen directeur van eCoachPro/ eCarePro en verbonden aan Tilburg University als onderzoeker naar de effectiviteit van online begeleiding. Daarnaast is Waringa ambassadeur e-health voor het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Samen met redactielid Anne Ribbers schreef hij het handboek E-coaching: Direct aan de slag met het nieuwe coachen (2012). Geregeld schrijft hij over online begeleiding en e-health voor diverse tijdschriften.

  • drs. Anne Ribbers is arbeids- en organisatiepsycholoog, trainer, opleider en executive (online) coach. Voorheen werkte zij in hr-rollen binnen grote organisaties zoals ing en Capgemini Ernst & Young. Nu begeleidt ze executives en uitvoerende professionals (online en offline) en houdt ze zich dagelijks actief bezig met gezondheid, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Voor haar onderzoek naar online begeleiding aan Tilburg University ontving ze een substantiële subsidie van NWO/ZonMw. Samen met redactielid Alexander Waringa richtte ze het advies-, coaching- en opleidingscentrum eCoachPro en eCarePro op en schreef ze het handboek E-coaching: Direct aan de slag met het nieuwe coachen (2012).

Bijdragende auteurs 

  • dr. Nathan Bachrach, klinisch psycholoog, heeft een voorliefde voor innovatie in de zorg. Hij is werkzaam bij GGZ Oost Brabant als klinisch psycholoog/ programmaleider persoonlijkheidsstoornissen. Hij voert individuele en groepsbehandelingen uit en geeft leiding aan het team Persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de praktijkopleiding van GZ-psychologen.

  • Tamara de Bruijn, forensisch orthopedagoog, is als senior preventiemedewerker werkzaam bij de afdeling Preventie van Jellinek, een instelling voor verslavingszorg. Ze is projectleider van Jellinek Online Zelfhulp en houdt zich vooral bezig met de inhoudelijke doorontwikkeling van het e-healthprogramma.

  • ir. Marc Coenen is een bedrijfskundig ingenieur met een voorliefde voor mensen en hun ontwikkeling. In diverse leiderschapsrollen werkte hij aan digitaliseringsprojecten bij ing, Allianz en Nationale-Nederlanden. Hij is commercieel directeur van eCoachPro en Pluform.com. Met Pluform zet hij zich in om reguliere vormen van begeleiding en behandelen online te ondersteunen.

  • drs. ir. Jorne Grolleman is expert in digitale zorg in de GGZ, de huisartsenzorg, in ziekenhuizen en daarbuiten. Hij was directeur van Mentalshare en werkte als ontwikkelaar, adviseur en projectleider bij het Trimbos-instituut. Nu is hij zelf- standig adviseur en projectleider bij De Zorgvernieuwer en associate bij M&I/ Partners. Geregeld schrijft hij blogs, onder andere voor het online platform Smarthealth.nl.

  • drs. Jantine van Soolingen is sociaal psycholoog, onderzoeker en ontwikkelaar. Als onderzoeker aan de Universiteit Utrecht publiceerde ze over emoties en gedragsverandering. Bij eCarePro ontwerpt zij de methodiek voor online begelei- ding en behandeling. Bij Pluform.com is ze verantwoordelijk voor de dataprotectie en het veiligheidsbeleid.

  • dr. Viola Spek is interventieontwikkelaar, psycholoog en e-healthonderzoeker. Tijdens haar promotieonderzoek schreef ze een meta-analyse over e-health die meer dan zevenhonderd keer geciteerd is. Daarnaast heeft ze bij het Trimbos-instituut en Tilburg University online interventies ontwikkeld en onderzocht op effectiviteit.

  • drs. Mariska Verduijn is psycholoog arbeid en gezondheid en werkt als (e)coach, trainer en assessor. Ontwikkeling en kwaliteit hebben haar aandacht. Zo beoordeelt ze de kwaliteiten van opleidingsprogramma’s (NOBCO/EMCC) en bijscholing van hulp- en zorgprofessionals (NIP, NOBCO). Ze is actief in het (post-)hbo- onderwijs als docent, (toets)ontwikkelaar, examinator en extern toezichthouder.

 

<- Terug naar Inhoudsopgave e-Health handboek 

 

 

eCare AdresWeb AdreseCare AdresWeb Mail02