Hoofdstuk 8

8) Basisvaardigheden en competenties voor succesvolle e-health

(door Mariska Verduijn, Anne Ribbers en Alexander Waringa)

8.1 Online vaardigheden van de cliënt
8.2 Basisvaardigheden van de professionele online zorgverlener
8.3 Online gedragingen van zorgverleners
8.4 Kenmerken van competente online zorgverleners
8.5 Competenties voor online zorgverleners
8.6 Samenvatting


Linkjes en achtergrondinformatie

  • Fit for Blended Care: een veel gestelde vraag van zorgverleners is of je iedere patiënt online kunt begeleiden. Om die vraag te beantwoorden hebben onderzoekers van de Universiteit Twente middels literatuuronderzoek en interviews met professionals onderzocht voor wie blended behandeling geschikt is. Op basis van dit onderzoek is een screeninginstrument ontwikkeld. Zie hier voor het "Fit for Blended Care-instrument" of aanvullende handleiding

  • Digitale ZorgKompas: binnende e-learning van Digitale ZorgKompas komen diverse zorgverleners aan het woord over hun ervaringen met e-health.

  • Patiënten aan het woord: op de website van Landelijk Platform GGz/ MIND platform staat een factsheet met verschillende interessante quotes en video-interviews met patiënten over de inzet van e-health.

  • Generieke module e-health: door het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz is de ‘Generieke module e-health’ samengesteld. Deze module is gratis te raadplegen.

  • Certified e-Counselor: een zorgverlener die voldoet aan het profiel van de online zorgverlener kan opgenomen worden in het e-counselorregister. 

 

Klik hier voor literatuurlijst

<- Terug naar Inhoudsopgave e-Health handboek

 

eCare AdresWeb AdreseCare AdresWeb Mail02