Hoofdstuk 1

1) De digitalisering van de zorg

(door Jorne Grolleman, Marc Coenen en Alexander Waringa)

1.1 Digitalisering van de maatschappij 
1.2 Vier zorgtrends door digitalisering 
1.3 De e-health uitdagingen voor de zorg
1.4 Samenvatting

Links en achtergrondinformatie. 

  • E-consult, hoe regelen we dat?!: de LHV heeft samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap en het Nictiz een gratis en interactief handboek voor huisartsenpraktijken ontwikkeld. Dit handboek is gratis te downloaden.
  • Wil je een beeld krijgen van wat de cloud eigenlijk is en waar die zich bevindt? Bekijk deze video met een rondleiding op een serverpark van Google:   • Bas Bloem is hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit en oprichter van Parkinson Centrum Nijmegen (ParC), MijnZorgNet en ParkinsonNet. In deze TED-talk laat hij zien vanuit welke insteek hij de zorg in Nederland probeert te veranderen.  • Adoptie van professionele eHealth: het adviesrapport ‘Adoptie van professionele eHealth’ uit 2015 van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (rvs) is gratis te downloaden. 

  • Implementatie van e-health vraagt om durf en ruimte: het adviesrapport ‘Implementatie van e-health vraagt om durf en ruimte’ uit 2015 van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (rvs) is gratis te downloaden.

  • ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar en is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland.

  • www.borstkankervragen.nl is een discussiegroep omtrent het zorgthema Borstkanker, waar iedereen met vragen op dit gebied antwoorden kan krijgen van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen.

  • Thuisarts.nl: maandelijks bezoeken 1,6 miljoen Nederlanders Thuisarts.nl, een website die naast goede gezondheidsinformatie ook helder verwoordt wanneer je wel en wanneer je niet contact zou moeten opnemen met je huisarts. 

Klik hier voor literatuurlijst

<- Terug naar Inhoudsopgave e-Health handboek

 

eCare AdresWeb AdreseCare AdresWeb Mail02